3 redenen waarom jij een creditcard moet aanschaffen

3 redenen waarom jij een creditcard moet aanschaffen

Het is in Nederland en in nagenoeg alle andere landen op verschillende manieren mogelijk om te betalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om altijd met je bankpas te betalen, maar je kunt ook voor een kredietkaart kiezen. Dit heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het gebruiken van een bankpas. 

Makkelijk geld lenen

Wanneer je een creditcard gebruikt, leen je als het ware geld van het creditcardbedrijf. Dit kan in veel situaties erg handig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die aan het einde van de maand hun creditcard gebruiken om bepaalde aankopen te doen. Op die manier houden zij een beetje geld op hun lopende rekening voor eventuele onverwachte kosten. Je kunt dan bijvoorbeeld direct afrekenen als er iets mis is met je auto. Het gebruiken van een creditcard is dus eigenlijk een zeer eenvoudige manier om geld te lenen. 

Je aankoop is meestal verzekerd

Er zijn veel mensen die bepaalde bestellingen op het internet doen en daarbij met een creditcard betalen zodat ze zeker weten dat ze hun geld niet kwijtraken. Als het product wat zij bestellen uiteindelijk niet binnenkomt of kapot blijkt te zijn, betaalt het creditcardbedrijf jouw onkosten. Dat komt doordat de meeste creditcardbedrijven alle aankopen die je met de creditcard doet verzekeren. Hierdoor weet je dus zeker dat je waar voor je geld krijgt wanneer je een creditcard gebruikt om iets aan te schaffen. 

Handig in het buitenland

Een bankpas uit Nederland is overal in Europa bruikbaar, maar als je buiten Europa bent is de kans aanwezig dat je pasje wordt geweigerd. Als dit het geval is, is het erg handig om een creditcard bij je te hebben. Zo heb je namelijk altijd nog een manier om te betalen voor je aankopen in het buitenland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *