De Banden en Wijzerplaten van de Horloge

Een handig en verfijnde accessoire, het horloge. Het komt voor in verschillende soorten, maten en materialen. Zo heb je banden gemaakt van leer en banden gemaakt van staal. Er zijn uurwerken die veel componenten hebben voor een sportiever ogende look of juist heel secuur zodat het horloge een klassieke uitstraling krijgt. Verder zijn de wijzerplaten in verschillende kleuren beschikbaar zodat de drager deze kan matchen met verschillende kledingstukken. Bijvoorbeeld bij de Seiko Astron horloge is er een breed scala aan kleur te zien zodat iedere drager hét horloge kan krijgen die bij hem of haar past. 

 

De Verschillende Soorten Uurwerk

Nu je zoveel verschillende soorten en maten ziet van horloges kan de keuze nog best moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Het belangrijk om te kijken naar het soort uurwerk. Je hieruit drie verschillende opties. Bij automatische horloges wordt het uurwerk opgeladen door middel van de natuurlijke bewegingen die jij met je pols maakt. Dan heb je een quartz horloge die met een batterij wordt aangestuurd. De batterijen gaan vaak tot vijf jaar mee. En de laatste optie is het solar uurwerk. Deze wordt zoals de naam suggereert aangestuurd door licht. Dit hoeft overigens geen natuurlijk licht te zijn. De Seiko Astron horloge is hiervan een voorbeeld.

 

Kunststof, Saffier en Mineraalglas

Als het juiste uurwerk is gekozen, kijkt de koper naar de maat. Het is natuurlijk belangrijk dat je nieuwe klokwerk goed om je pols past en niet hoeft te worden bijgesteld. Het laatste waar je naar kijkt is dan de glassoort. Ook hier heb je keuze uit drie soorten. Kunststof glas zie je terug in goedkopere modellen, het is bijna onbreekbaar maar is gevoelig voor krassen. Verder heb je ook saffierglas en mineraalglas. Saffierglas is helder en duurzaam en zie je vaak terug in de exclusievere modellen. Mineraalglas komt daar tussenin en is daarom het meest voorkomend. Ook kan er gekozen worden voor mineraalglas met een saffiercoating om de beste kwaliteit te garanderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *