De beste freelance opdrachten vinden doe je zo

Het vinden van goede freelance opdrachten zijn essentieel voor jouw eenmanszaak. Maar hoe zorg je dat je die vindt en dat ze binnen blijven stromen? Laten we eerlijk zijn. Het is niet gemakkelijk om je eerste dagen als freelancer door te brengen. Als je op zoek gaat naar je eerste klanten, kan het zijn alsof je door een kale woestijn doolt op zoek naar mensen. Het goede nieuws is dat je met een beetje hard werken die woestijn snel in een bloeiende oase kunt veranderen. Wij laten je zien hoe je die freelance opdrachten en trouwe klanten binnenhaalt zodat jij jouw zaak kan laten groeien.

 

Freelance opdrachten komen vaak van je netwerk

Dat is vrij vanzelfsprekend maar ook iets waar je werk van moet maken. Dus je begint aan een nieuwe freelance avontuur? Vertel mensen in je vrienden- en kennissenkring erover. Oké, sommigen van hen staren je misschien wezenloos aan terwijl je probeert uit te leggen wat je doet als zzp’er. Maar het is een win-win situatie om de mensen die het dichtst bij je staan te vertellen over jouw onderneming. Zie het als een oefening in het vertellen van andere mensen over wat je doet. Het helpt je je pitch te verfijnen en echt duidelijk te maken wat voor freelance opdrachten jij wil binnenhalen. Breng je je boodschap ook over aan iedereen die ze kennen. Door duidelijk te maken wat je doet, kunnen ze je aanbevelen en kan jij uit onverwachte hoek een freelance opdracht binnenhalen.

 

De kracht van social media

Als freelancen nieuw voor je is moet je sociale media als je nieuwe beste vriend beschouwen. Begin met het opbouwen van verbindingen met mensen en bedrijven die je bewondert en waarmee je graag zou willen werken. Het is duidelijk dat je niet zomaar iemand twittert en hem om een freelance opdracht vraagt. Maar je kunt ze volgen en jezelf op hun radar zetten. Begin met het opbouwen van een band door ze te volgen, commentaar te geven op dingen die ze belangrijk vinden en regelmatig steun te tonen voor wat ze doen. Maak naast potentiële klanten ook kennis met collega-freelancers. Dat kunnen relaties zijn die je zullen ondersteunen, met mensen die je wellicht doorverwijzen als ze je vertrouwen en een freelance opdracht niet uit kunnen voeren.

 

Wees niet bang om bij potentiële klanten aan te kloppen

Soms loont het om letterlijk bij iemand aan te kloppen die je een freelance opdracht aan kan bieden. Dat kan een bedrijf zijn die freelancers inhuurt voor klussen. Je kunt ook bemiddelingsbureaus proberen zoals een IT staffing bedrijf, die er werk van maken om de beste freelance opdrachten voor je te regelen. Het hoeven natuurlijk niet alleen fysieke deuren te zijn. Een goede e-mail kan ook werken. Je moet deze klanten wel echt onderzoeken en persoonlijk met hen omgaan. En wat heb je te verliezen? Nee heb je en ja kun je krijgen.

 

Je weet nu hoe je moet beginnen dus ga voor die opdrachten

Bedenk dat elke succesvolle freelancer ergens moest beginnen. Zelfs de mensen die perfect lijken en aan de top van hun spel staan, moesten eerste klanten vinden. Ga er dus voor en wij wensen je alvast veel succes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *