De beste stap in jouw carriere

Zowel aan het begin als tijdens jouw carrière zul je verschillende keuzes moeten maken. Sommige hele eenvoudige keuzes, maar sommige keuzes die je moet maken zullen misschien wel wat ingewikkelder zijn. Hoe zorg je nou dat je de juiste keuze maakt op het gebied van een studie? 

Waar moet je op letten bij het maken van een studiekeuze?

Bij het maken van een weloverwogen studiekeuze is het belangrijk om een aantal zaken concreet voor jezelf te hebben. Onderzoek voorafgaande aan jouw keuze goed wat voor persoon jij zelf bent. Wat vindt jij bijvoorbeeld leuke vakken op school of wat doe jij graag in je vrije tijd? Hierover kun je in gesprek gaan met vrienden en familie. Wat ook erg belangrijk is dat jij voor jezelf een keuze maakt. Het kan soms heel verleidelijk zijn om dezelfde keuze te maken als jouw beste vriend of vriendin. Maar op dit punt maak je een belangrijke keuze in jouw carriere dus kies hier bewust wat jij zelf leuk vindt. 

Vervolgstappen in jouw carriere 

Tijdens het studeren is het ook belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende vooropleidingen doen. Met deze studies bereid jij jezelf goed voor op een vervolgstap naar bijvoorbeeld een gerichte Bachelorstudie. Zo word je tijdens de mba opleiding uitstekend voorbereid en kun je hierna doorstromen naar bijvoorbeeld een HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie of de HBO Bachelor Accountancy. 

Voor de verschillende niveaus van onderwijs zijn er verschillende toelatingseisen van toepassing. Wanneer dit dus inderdaad voor een studie op het HBO is dan zijn de toelatingseisen dat je in het bezit bent van een havo, vwo of mbo niveau 4 diploma. Hiernaast kan het nog van belang zijn dat je een specifiek profiel gevolgd moet hebben om te kunnen deelnemen aan de studie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *