witte-android-smartphone-in-voertuig

De beste telefoonhouders voor in de auto

Als je je telefoon wilt gebruiken in de auto, is het een goed idee om een telefoonhouder te kopen. Logisch, want als je op je telefoon zit en deze dus in je hand hebt tijdens het rijden, is dit natuurlijk niet legaal. En als hierdoor een ongeluk veroorzaakt wordt, is dat dan ook automatisch je eigen fout. Ook als het volgens de verkeersregels niet zo is wordt de verantwoordelijkheid alsnog bij jou gelegd als je op je telefoon zit tijdens het rijden. 

Telefoonhouder voor in de auto

Een telefoonhouder in de auto is natuurlijk bedoeld om de veiligheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. Hiermee voorkom je weer een hele hoop problemen. Daarnaast is het ook handig als je bijvoorbeeld je telefoon als navigatie wilt gebruiken want dan wil je natuurlijk niet constant je telefoon vasthouden. Als je belt in de auto is het ook veel makkelijker om een telefoonhouder te hebben omdat je dan nog twee handen over hebt voor het besturen van de auto waar deze ook voor gemaakt is. Er zijn natuurlijk ook verschillende soorten telefoonhouders in de auto. Er zijn bijvoorbeeld houders voor bij het stuur of voor bij de console van de auto. En er zijn telefoonhouders voor specifieke telefoons en natuurlijk ook universele. Ook heb je telefoonhoesjes die op een standaard aansluiten 

Telefoonhouder op de fiets

Natuurlijk kun je op de fiets minder grote ongelukken veroorzaken dan met de auto, maar er kan nog steeds een heleboel fout gaan. Zoals een botsing krijgen met een andere fietser of zelfs een auto en als fietser veroorzaak je waarschijnlijk minder problemen voor anderen dan met een auto, maar je zet wel je eigen leven op de lijn. Daarom kun je een telefoonhouder op je stuur zetten en daar je telefoon in laten zodat je in ieder geval je handen nog aan het stuur hebt en niet gaat slingeren. Deze telefoon houders zijn ook op de fiets geweldig voor als je je telefoon gebruikt voor navigatie of als je bijvoorbeeld moet bellen. Ook kun je het gebruiken voor een heleboel andere dingen, maar het belangrijkste blijft je eigen veiligheid. Ook kun je je telefoon in een houder gebruiken voor doeleinden zoals sport. Zo kun je bijvoorbeeld je gereden afstand en snelheid zien naast dat je ook nog kunt navigeren. 

Overige opties

Hetgeen waarin de telefoon houders eigenlijk verschillen is de manier waarop ze bevestigd worden, want de ene kan bijvoorbeeld wel om je stuur en de ander niet. Sommige houders kunnen aan het raam bevestigd worden. En andere kunnen weer tussen bijvoorbeeld de airco blijven hangen. Daarom kan iedereen dus wel een geschikte houder vinden voor hun telefoon. En daardoor veiliger in het verkeer en je handen vrij houden voor sturen en schakelen. Ook is het beter want je telefoon kan zo niet meer door de auto glijden en precies op een plek tussen bijvoorbeeld de stoel en het console komen waardoor je hem er met geen mogelijkheid uit kan krijgen voor de rest van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *