Doosletters als gevelreclame

Als ondernemer ben je dag in dag uit in de weer om je bedrijf winstgevend te maken en te houden. En zo hard als het geld kan binnenstromen, zo hard kan het er ook weer uitstromen. Bijvoorbeeld aan kostenposten zoals personeel, bedrijfsauto’s, verzekeringen en natuurlijk je bedrijfspand.

Maar sommige kostenposten kunnen je ook geld opleveren. Het laatste voorbeeld dat we zojuist gaven (je bedrijfspand) is daar een voorbeeld van. Je bedrijfspand kun je met behulp van gevelreclame als reclamemiddel inzetten om je bedrijf bij je doelgroep onder de aandacht te brengen.

Soorten doosletters

Er zijn verschillende soorten doosletters waaruit je kunt kiezen: onverlichte doosletters en verlichte doosletters. De doosletters met verlichting zijn tegenwoordig standaard van ledverlichting voorzien. Daarmee zijn doosletters een duurzame oplossing om de gevel van je bedrijfspand als reclamedrager te gebruiken.

Bovendien zorgt de verlichting ervoor dat je bedrijfspand niet alleen overdag herkenbaar is, maar ook als het ‘s avonds donker is geworden. Onverlichte doosletters zijn naar onze mening alleen de juiste keuze als de kleuren van de letters dermate fel zijn dat het met verlichting onprettig wordt om naar de letters te kijken.

Tips voor een effectieve reclameboodschap

Hoewel doosletters op zichzelf de aandacht van je doelgroep kunnen trekken, is het niet zo dat je hen triggert door simpelweg wat doosletters op de gevel van je bedrijfspand te laten monteren. Als je echt indruk wil maken op je doelgroep dan is het belangrijk dat je een boodschap hebt waarmee je hun interesse wekt.

Helaas maken veel bedrijven nog de fout door alleen maar een bedrijfsnaam op de gevel te laten monteren. Maar dan zijn de doosletters niets meer dan het verduidelijken dat jouw bedrijf in het desbetreffende pand is gevestigd.

Veel beter is het om ook een korte tagline onder je bedrijfsnaam te plaatsen waarmee je de toegevoegde waarde van jouw bedrijf voor je doelgroep verwoord. Een voorbeeld: je hebt een verhuurbedrijf dat verhuisbusjes verhuurd. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een tagline zoals: 24/7 een verhuisbus.

Begrijp je het idee? Je doelgroep is niet zozeer geïnteresseerd in je bedrijfsnaam, maar meer in de toegevoegde waarde die je levert. Want daar hebben ze iets aan om hun behoeften mee te vervullen.

Laat je adviseren

Het bedenken van een goede reclameboodschap met behulp van doosletters is vakwerk. Datzelfde geldt voor het produceren van de doosletters. Kies altijd voor hoogwaardige kwaliteit als het om de materialen gaat. Goedkope doosletters gaan over het algemeen sneller stuk of worden sneller minder mooi doordat ze worden blootgesteld aan de weersomstandigheden.

Er zijn in Nederland tal van signbedrijven die gespecialiseerd zijn in het produceren van doosletters, maar er zijn relatief weinig creatieve signbedrijven die daarnaast een goede reclameboodschap voor je kunnen bedenken. Een voorbeeld van een creatief signbureau is Objekt Reclame uit Moordrecht. Kijk eens op hun website voor meer informatie over doosletters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *