Een aantal redenen waarom een parlofoon erg handig is

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om meteen te zien wie er voor de deur staat aan te bellen. Zit je in een appartementencomplex, of heb je een bedrijfsruimte gehuurd waarvan de deur aan de andere kant zit, heb je stukken minder overzicht. Om er zeker van te zijn dat je alleen de juiste mensen binnenlaat, kan je een parlofoon kopen. Deze is gemakkelijk te installeren, en zodra er iemand aanbelt kun je meteen checken wie het is! 

Deurintercom met camera en microfoon

De meeste parlofoons, ook wel deurintercoms genoemd, hebben een camera en een microfoon. Zo kan je gelijk communiceren met de aanbeller. Vroeger zag je veel meer intercoms met alleen een microfoon, je was dan eigenlijk even aan het bellen met de persoon die voor de deur stond. Maar tegenwoordig is de camera hartstikke helder en kun je daar goed gebruik van maken. Voordat je iemand binnenlaat in je flat of bedrijfsgebouw wil je natuurlijk zeker weten dat het de juiste persoon is. 

Mensen binnenlaten van een afstand

Doordat je de deurintercom gebruikt om te checken wie er aanbelt, weet je dus of het een gewenste gast is of niet. Na de communicatie via camera en microfoon, wil je dus wel of niet de deur open doen. En dit doe je het liefst niet door helemaal naar de voordeur te hoeven lopen. De parlofoon is daarom ook vaak verbonden aan de deur of poort zelf. Met een simpele druk op de knop is die dan te openen vanuit je appartement of kantoorruimte. Voor grote flats en bedrijfscomplexen een uitkomst natuurlijk. 

Een deurintercom zorgt tenslotte voor een veilige woon- of werkomgeving. Het is niet altijd haalbaar om iemand constant bij de ingang te hebben staan. Zeker als het om een appartementencomplex gaat, is de kans erg klein dat je toestemming krijgt om een beveiliger in te huren. Een gesloten deur of poort die alleen van binnenuit geopend kan worden is dus de beste optie. En door de parlofoon kan er goed gekeken worden naar wie binnen wilt komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *