hoera zwanger wat nu

Hoera, zwanger! En nu?

Eindelijk heb je die positieve zwangerschapstest in je handen. Je krijgt een kindje! Intens gelukkig ga je alvast op zoek naar de eerste schattige babykleertjes. Het kopen van de eerste kleertjes voor de baby is een van de leukere dingen. Maar naast zorgen voor een goed gevulde kledingkast voor je kleintje, moeten er nog allemaal andere dingen geregeld worden. Hieronder vind je een overzicht.

Verloskundige

Maak een afspraak bij de verloskundige. Zij kan bekijken of alles er voor nu goed uit ziet en hoe lang je nu zwanger bent. Ook kan ze een inschatting maken van de uitgerekende datum. Als je dat weet, weet je precies hoeveel tijd je hebt om alles te regelen.

Kraamzorg

Oriënteer je op de kraamzorg. Denk na over of je wel kraamzorg wil en zo ja, hoe je dit vorm wil geven. Er zijn verschillende bureaus die kraamzorg aanbieden. Een van die bureaus is Kraamzus. Een kraamverzorgende kan jou helpen in de eerste week thuis met jouw kindje. Ze kan je tips geven over hoe je het beste je kindje in bad kan doen en ondersteunt je met de zorg. Daarnaast voert ze licht huishoudelijke taken uit, om de omgeving voor jou en je kindje zo schoon mogelijk te houden.

Opvang

Denk alvast na over hoe je straks na de bevalling de zorg van je kindje wil inrichten. Blijven jij en je man allebei werken? Gaan jullie allebei minder werken? Passen opa en oma op of gaat je kindje naar de opvang? Houd er rekening mee dat er voor de kinderopvang soms lange wachtlijsten zijn. Begin dus op tijd met nadenken over of je dit wil of niet.

Babykamer

Een van de leukere dingen om te regelen is de babykamer. Een tip om niet in een keer veel geld kwijt te zijn: verspreid de uitgaven over meerdere maanden. Een babyuitzet is duur, vooral bij je eerste kindje. Er zijn veel dingen die gekocht moeten worden, zoals bijvoorbeeld een ledikantje, een box, commode en nog veel meer dingen. Begin op tijd met kopen, dan hoef je niet alle kosten in een keer te maken.

Geniet

Het meest belangrijke is dat je moet genieten van je zwangerschap. Er gaat een ingrijpende verandering plaats vinden in je leven. Wees je hiervan bewust en vergeet af en toe niet stil te staan bij hoe bijzonder het allemaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *