Je garage tot B&B ombouwen

Wanneer je aan een garage denkt, denk je al snel aan een ruimte die als parkeerplaats wordt gebruikt of waarin spullen worden opgeslagen die je niet of nauwelijks gebruikt. Echter, je kunt veel meer met de garage en sterker nog: je kunt er zelfs geld mee verdienen. 

Bijvoorbeeld door je garage om te bouwen tot een Bread And Breakfast accommodatie. Het aantal Bread And Breakfast locaties in Nederland is door de jaren heen flink gegroeid en dat is niet zonder reden. Veel mensen die bijvoorbeeld een weekendje weg gaan, vinden het gezelliger om bij mensen thuis te overnachten in plaats van in een hotel.

Maar wanneer er gasten bij je komen overnachten, is natuurlijk van belang dat de garageruimte op zo’n manier is gebouwd dat je gasten een fijn verblijf hebben. Kortom, er is een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden als je een garage tot een Bread And Breakfast locatie gaat ombouwen. In dit blogartikel bespreken we een aantal van deze aandachtspunten.

Zorg voor voldoende daglicht en verlichting

Als er een ding is dat veel garages gemeen hebben, is dat er geen of weinig daglicht naar binnen komt. Dat is natuurlijk niet fijn voor je gasten. Breng daarom enkele ramen aan en zorg daarnaast voor voldoende verlichting, zodat wanneer het donker is de ruimte aangenaam kan worden verlicht.

Bij het aanbrengen van de ramen is het aan te raden om direct ventilatieroosters aan te laten brengen, zodat het binnenklimaat in de garage ook aangenaam blijft als de ramen gesloten zijn.

Isoleer de buitenmuren en het dak

Vrijwel iedere garage heeft enkelwanden muren, waardoor het er in de zomer erg warm is en in de winter koud en tochtig. Daarom is het van belang dat je de buitenmuren isoleert. Vergeet daarnaast niet om dakisolatie aan te brengen. Via het dak gaat immers enorm veel warmte verloren, waardoor een ongeïsoleerd dak voor een onnodig hoge energierekening zorgt.

Vergeet de waterleidingen niet

De meeste garages hebben geen waterleiding. Schakel daarom een aannemer in om de leidingen door te laten trekken. Voor wat betreft de afvoer van het water, is belangrijk dat de leidingen schuin aflopen, zodat de kans op verstoppingen klein is.

Kies voor een openslaande garagedeur met ramen

Veel garages in Nederland zijn uitgerust met een kanteldeur of een sectionale garagedeur. Dergelijke deuren hebben geen ramen, waardoor het daglicht niet naar binnen kan komen. Kies daarom voor openslaande garagedeuren waarin ramen zijn verwerkt. Op die manier creëer je niet alleen meer daglicht in de garage, maar zorg je ook dat je gasten via de doorloopdeur van de garagedeur de ruimte eenvoudig kunnen betreden.

Dat is niet alleen praktisch. Het toegangspunt van de garage oogt daardoor veel meer als een toegangspunt van een ‘normaal’ huisje. Wil je meer weten over openslaande garagedeuren? Lees hier meer over Hörmann openslaande deuren.

Verrijk de uitstraling van je Bread and Breakfast

Een garage grenst doorgaans aan een stenen oprit, wat niet erg uitnodigend oogt voor potentiële klanten. Daarom is het aan te raden om bijvoorbeeld een leuk looppad te maken met aan weerszijden beplanting. Zorg daarbij dat het pad breed genoeg is, zodat de gasten niet met hun koffers in de aarde blijven steken.

Het werven van je eerste klanten

Wanneer je de garage hebt omgebouwd tot een Bread and Breakfast accommodatie, is het zaak om de eerste klanten te werven. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Bijvoorbeeld door een website te laten bouwen en ervoor te zorgen dat de site online goed vindbaar is. Ook kun je meeliften op de zichtbaarheid van verzamelsites van Bread and Breakfast locaties. Een voorbeeld van een dergelijke site vind je hier: https://www.bedandbreakfast.nl/.

String Lights Hanged on Bed Frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *