Je hond mee naar kantoor: wat heb je nodig?

Een kantoor zonder kantoorhond is helemaal niet leuk! Door je hond mee naar kantoor te nemen zorg je ervoor dat je hond de dag van zijn/haar leven heeft, maar ook je collega’s zijn waarschijnlijk ontzettend blij. Om je hond makkelijk mee naar kantoor te nemen, moet je echter aan een aantal zaken denken. WIj hebben deze factoren op een rijtje gezet en na het lezen van dit artikel ben jij er klaar voor om je hond mee te nemen naar kantoor!

Toestemming vragen

Het allerbelangrijkste is om eerst toestemming te vragen aan je teamleider of manager. Ben jij zelf de eigenaar? Dan zul je het alsnog met je medewerkers moeten overleggen. Het kan zomaar zijn – hoe jammer ook – dat er iemand allergisch is voor honden of hier een extreme angst voor heeft. Heb je geluk en vinden je medewerkers of teamleiders het dikke prima? Dan kun je samen met hen een testdag inplannen. Als deze testdag goed verloopt kun je – in overleg – beslissen om je hond vaker mee naar kantoor te nemen. Ook zul je moeten overleggen over de extra schoonmaaktaken. Het kan al snel naar hond gaan ruiken op kantoor! Dit kan je natuurlijk voorkomen door vaak stof te zuigen en geurkaarsen neer te zetten.

hond

Genoeg eten en drinken

Als je eenmaal toestemming hebt om de hond mee te nemen naar kantoor, dan zul je erover na moeten denken wat je allemaal mee moet nemen. Een drinkbak is het belangrijkste. Deze kun je eenvoudig op kantoor vullen met vers drinkwater. Krijgt je hond normaal altijd eten op de tijden dat hij/zij nu op kantoor is? Dan kun je twee dingen doen. Je kunt het eten meenemen en tijdens kantoortijd je hond voeren, of je kunt het ritme van je hond veranderen. Verder zijn hondensnoepjes en botten ook zeker niet overbodig!

Een fijne plek voor je hond

Wil je er zeker van zijn dat jouw hond het als prettig ervaart op kantoor? Dan zul je een plekje speciaal voor jouw hond moeten creëren. Je kunt een hondenmand meenemen die je op kantoor laat liggen. Verder kun je speeltjes meenemen zodat je hond zich niet verveelt en de medewerkers langzaamaan een band met je hond kunnen opbouwen. Zorg er wel voor dat je de speeltjes goed opbergt in bijvoorbeeld een opbergbox; zo voorkom je dat je collega’s er over gaan struikelen!

Je hond uitlaten tijdens kantoortijden

Naast dat je hond een fijn plekje en genoeg eten en drinken moet hebben, zul je de hond ook moeten uitlaten. Vaak heb je hier tijdens de lunch genoeg tijd voor en kun je een kleine wandeling met de hond maken. Als je hond tussendoor nog even naar buiten moet, kun je zelf een kleine ronde lopen of het aan één van je collega’s vragen.

Al met al is het ontzettend leuk om je hond mee naar kantoor te nemen. Je hoeft niet bang te zijn dat de motivatie van je werknemers naar beneden gaat, want hoogstwaarschijnlijk vinden zij het alleen maar leuker om naar kantoor te komen als jouw hond aanwezig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *