Logistieke problemen oplossen door Warehousing

Het opslaan van goederen kan door een bedrijf zelf gebeuren, maar dit kan ook worden uitbesteed. Middels het huren van warehouses kun je goederen tijdelijk opslaan voordat je ze doorverkoopt of exporteert naar het buitenland. Je besteedt de voorraad uit waardoor je minder ruimte nodig hebt en minder kosten maakt.

Warehousing wordt gekenmerkt door de laadkades waar veel vrachtwagens tegelijkertijd kunnen laden en lossen. Door de opkomst van de e-commerce en kleinere orders die geplaatst worden alsmede de kortere levertijden en gebrek aan arbeidskrachten is het noodzakelijk om met een gedegen warehousemanagementsysteem (WMS) te werken.

De beste systemen kunnen op een machinale manier leren. Dit gebeurt door het toevoegen van algoritmes die het mogelijk maken om meerdere orders te kunnen uitvoeren aan aanpassingen te maken indien dat gevraagd wordt.

Waveless Order Fulfilment

Een belangrijke ontwikkeling is de Waveless Order Fulfilment (WOF) die er voor zorgt dat de voorraad op peil blijft, zelfs bij piekmomenten. De software is in staat om bij te houden waar er plek is voor opslag en voorkomt moeilijkheden bij piek- en dal momenten. 

De tegenwoordige WMS systemen houden rekening met verschillende gebruikers en richten zich dan ook op de gebruikersinterface. Hierdoor is het mogelijk om orders op dezelfde dag te verzenden en de systemen stellen mensen in de buitendienst in staat om via eenvoudige handelingen iets bij te bestellen.

De consument is steeds kritischer geworden ten aanzien van bestellingen en dit noopt bedrijven om met systemen te werken die ook in staat zijn om op een adequate manier met retouren om te gaan. Een goed WMS systeem is tevens een voorraadsysteem. Je hebt hierdoor als gebruiker of als klant altijd inzicht in de voorraad.

Vergroening

Het is vandaag de dag ook belangrijk dat warehouses aan innovatie en vergroening doen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunnen er groene materialen gebruikt worden bij bijvoorbeeld de bouw van een opslagplek. Het kan door gebruik te maken van moderne technologie zoals cool roof systemen, zonnepanelen of LED verlichting.

Het is ook mogelijk om het vervoer over de weg te vergroenen door systemen toe te passen die zorgen voor een goede afstemming tussen chauffeurs en de infrastructuur. Zo kan tijdig worden doorgegeven wanneer stoplichten op rood springen en kunnen tijdig snelheidsadviezen worden gegeven.

In het warehouse zelf kan bij koelopslag de warmte gebruikt worden om de vloer te verwarmen. Er moet steeds slimmer met energieverbruik worden omgegaan, zeker in de logistieke sector. Voor een bedrijf is het in ieder geval kostenbesparend om de goederen extern op te slaan en te kunnen vertrouwen op moderne WMS systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *