Met-deze-tips-heb-je-de-administratie-van-je-bedrijf-helemaal-top

Met deze tips heb je de administratie van je bedrijf helemaal op orde

De administratieve werkzaamheden die bij een eigen onderneming komen kijken zijn erg belangrijk. Administratieve werkzaamheden zijn noodzakelijk om na te kijken of alle klanten hebben betaald, om je winst en je omzet te controleren en om voldoende belasting over je inkomen te betalen. Er zijn nog een hoop andere reden waarom het noodzakelijk is om je administratie op orde te hebben. In dit artikel worden er een aantal handige tips gegeven zodat jij de administratie van jou bedrijf altijd goed op orde hebt.

Duidelijke planning en structuur aanbrengen

Om te beginnen is het verstandig om aan het begin van iedere week een duidelijke planning te maken. In de planning kun je maandelijks ook de administratieve werkzaamheden meenemen. Zo weet je zeker dat je er voldoende tijd voor reserveert waardoor je hier niet mee in de knoop komt te zitten. Als je alles goed plant is het goed mogelijk om de administratie goed op orde te houden. Ook kun je een bepaalde structuur in de planning meenemen. Bijvoorbeeld eens in de 2 weken op de vrijdag de administratie bijhouden, zo loop je niet tegen verrassingen aan.

Wees op de hoogte van de bewaarplicht van je administratie

Naast het vrijmaken van voldoende tijd voor de administratieve werkzaamheden is het noodzakelijk dat je de administratie van jouw onderneming op de juiste manier bij je draagt of opslaat. In principe heb je in Nederland een bewaarplicht. Dit houd in dat je documenten moet bewaren in de vorm van ontvangst. Dus als je een document op papier hebt gekregen, moet je het document ook op papier bewaren. Je kunt in overleg met de belastingdienst iets aan deze regel doen. Als je bijvoorbeeld aan kunt tonen dat je alles via een online systeem opslaat zullen ze hier mogelijk ook mee akkoord gaan.

Administratieve werkzaamheden uitbesteden

Een andere stap die je kunt ondernemen waarmee je jezelf geheel verlost van alle administratieve werkzaamheden binnen jouw onderneming is het uitbesteden van de werkzaamheden. Je kunt ervoor kiezen om dit binnen het bedrijf te doen, door een boekhouder in dienst te nemen. Of je kunt ervoor kiezen om een boekhouder van buitenaf in te schakelen. Dit zal je mogelijk een hoop geld kosten, maar de tijd die je anders kwijt bent aan administratieve werkzaamheden koten ook geld, want als je een boekhouder hebt kun je deze tijd nuttig gebruiken en dus ook meer geld verdienen. Er zijn erg veel boekhouders werkzaam in Nederland dus je zult nooit het probleem hebben dat je er geen kunt vinden. Wel is het belangrijk dat jij de boekhouder zelf uitkiest en dat je hem of haar vertrouwd. Een boekhouder krijgt namelijk inzicht over het gehele financiële plaatje van jouw onderneming. Als je op zoek bent naar een boekhouder en je bedrijf is gevestigd in Rotterdam kun je op het internet zoeken naar: Boekhouder Rotterdam. Er komen dan een hoop mogelijke opties naar boven. Hier kun je een aantal boekhouders van benaderen waarna je een voor jou geschikte keuze kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *