Op deze manier houd je makkelijk contact met je klanten

Als ondernemer is het belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor je klanten. Dat zorgt er namelijk voor dat klanten het prettig vinden om zaken te doen met jouw bedrijf. Wanneer je goed bereikbaar bent, zal je een hoop klanten te vriend houden. Dat zorgt er dan weer voor dat die klanten niet overstappen naar de concurrentie. Je wilt er immers voor zorgen dat dat niet gebeurt. Het is daarvoor ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je duidelijke afspraken hebt met de klanten over het tijdsbestek waarin bereikbaar bent. Je kunt bijvoorbeeld duidelijk aangeven dat je na zes uur ’s avonds niet meer bereikbaar bent voor werk. Als je dit van tevoren duidelijk met klanten afspreekt zal dat niet voor ontevredenheid zorgen. Wanneer ze hier niet van op de hoogte zijn, kan dat voor onbegrip bij de klanten zorgen. Er zijn nog een aantal andere dingen die je kunt doen om er voor te zorgen dat je goed bereikbaar bent voor je klanten.

Bereikbaar zijn op je mobiele telefoon

Als ondernemer is het belangrijk om altijd je mobiele telefoon bij je te hebben. Dat zorgt er namelijk voor dat je eenvoudig te bereiken bent via de telefoon. Wanneer een klant dan belt met een vraag, komt deze klant nooit in de wacht te staan. Veel ondernemers vinden het niet fijn als klanten hun privé nummer hebben. Dat is logisch aangezien je dan niet weet of iemand voor werk belt of dat het een familielid is. Daardoor is een telefoon met de mogelijkheid om een tweede simkaart te gebruiken ideaal voor ondernemers. Met zo’n telefoon kun je namelijk zien of je een oproep krijgt op je privé simkaart of op je werk simkaart. Het is dan wel belangrijk om te bedenken wat voor soort simkaart je het best kunt kopen. Wanneer je de ene maand veel meer gebruik maakt van je zakelijke simkaart dan de andere maand, kun je het best een prepaid herlaadkaart kopen. Die kun je namelijk opladen wanneer je wilt en je tegoed blijft staan totdat het op is. Zo weet je zeker dat je geen onnodige kosten maakt voor een abonnement wat je vaak niet gebruikt.

Schakel je zakelijke e-mail door naar je privé e-mail

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het gebruikelijk om verschillende e-mailadressen te hebben. Meestal kiezen ondernemers er voor om één e-mail te gebruiken voor het werk en om een andere e-mail te gebruiken voor privézaken. Dat kan er voor zorgen dat de werk e-mail minder goed in de gaten wordt gehouden dan de privé mail. Daardoor kan het zijn dat klanten lang moeten wachten totdat ze reactie krijgen op hun mailtje. Je kunt er voor kiezen om je zakelijke e-mails automatisch door te schakelen naar je privé mailbox. Het is verstandig om deze in een apart mapje op te slaan zodat je werk en privé makkelijk kunt scheiden. Echter, het lijkt misschien een kleine stap, toch kan het voor veel klanten net het verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *