man-in-pak

Op zoek naar een baan in de zorg?

Als je een carrièreswitch wilt maken, kan dit natuurlijk altijd nog. Het is hier nooit te laat voor want het is natuurlijk erg belangrijk dat je datgene doet wat je leuk vindt. Ook kun je je hiervoor dus laten omscholen zodat je met een goede opleiding begint aan je nieuwe baan.

Omscholen

Als je een opleiding hebt gedaan op wat voor niveau dan ook, kun je altijd nog besluiten om een omscholing te doen. Dit kan natuurlijk op verschillende niveaus, maar je kunt na je opleiding een hoger niveau gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld van een mbo opleiding naar hbo verpleegkunde of van verpleegkunde doorstromen naar arts. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook is een omscholing handig om een beroep te gaan beoefenen wat meer kansen bevat voor jou, zodat je door kan groeien binnen een bedrijf en het is dus niet alleen geschikt voor een verandering van studie keuze. Verder zijn er ook loopbaan adviezen die je kunt proberen om er achter te komen wat nou wel echt bij jezelf werkt. 

Kansen

Als je goede kansen of betere kansen wilt hebben op een succesvolle baan, is het zeker een goed idee om ook een leukere en meer geschikte opleiding te doen. Zo kun je bijvoorbeeld doorstromen in de bouw. Dit is namelijk een sector die altijd relevant is en waar altijd vraag naar zal zijn zolang als de mensen er zijn. Je kunt bijvoorbeeld bedrijfsleider worden en/of mogelijke bodemonderzoeker. Als bodemonderzoeker zijn er erg veel banen beschikbaar omdat er niet veel mensen zijn die deze baan hebben, terwijl het dit belangrijk is bij het bouwen van nieuwe gebouwen. 

Verder kun je nog werken in de IT en ICT omdat er weinig mensen zijn die dit kunnen doen en daarom zijn er veel banen beschikbaar, ook al is het wel goed te doen als je de juiste opleiding gevolgd heb. Ook zou je kunnen werken in onderwijs en logistiek. Ook hier zijn veel banen nodig waardoor je snel aan werk kan komen, mocht je een opleiding hebt gevonden. Ook kun je meer met de kant van hardware werken waardoor je meer met fysieke apparaten bezig bent en deze dus kunt instellen, opbouwen en repareren. Hier in kun je veel stappen maken en dus zorgen voor een goede loopbaanontwikkeling.

Werken in de zorg

Ook in de zorg zijn extreem veel banen nodig. Vooral nu tijdens de corona periode, maar ook daarvoor was dit al een groot probleem. Je kunt bijvoorbeeld in het ziekenhuis werken en verpleegkunde opleiding volgen, maar ook als je deze bijvoorbeeld al gedaan hebt kun je je laten omscholen chirurg en hier meer over leren. Ook zijn er veel banen in de thuiszorg bijvoorbeeld voor ouderen en nog voor gehandicapte mensen die zichzelf niet goed kunnen verzorgen. Alleen is dit wel een zware baan waardoor dit niet geschikt is voor iedereen die hier moeite mee kan hebben. Echter, als je het werk wel interessant vindt, kan dit één van de meest dankbare beroepen in de wereld zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *