Opvallen onder potentiële klanten

Voor je opdrachten en omzet is het aan te bevelen dat je bedrijf onder de aandacht komt van potentiële klanten. Afhankelijk van het budget bestaan er vele opties om dit te bereiken. Bedrijven met een groot marketingbudget kennen de kanalen en kunnen fors uitpakken. Andere bedrijven daarentegen dienen rekening te houden met een bescheiden budget. Hoe kun je met bescheiden middelen jouw bedrijf zo efficiënt mogelijk promoten? In dit artikel gaan we hier nader op in. Lees onze 3 beste tips voor het vergroten van je naamsbekendheid.

Je bedrijf onder de aandacht brengen

Ieder bedrijf vaart wel bij een verhoogde aandacht onder potentiële klanten. Ook de kapsalon, de boekhouder, een autospuiterij, of een klusbedrijf. Binnen het MKB zien we de talloze reclame uitingen dan ook veelvuldig terugkeren langs de plaatselijke voetballijn of zwembaden. Je kunt daarnaast werken aan je online vindbaarheid. We kijken in dit artikel naar de meest efficiënte methoden om jezelf in de kijker te plaatsen naar een gelimiteerd budget.

Tip 1: Online vindbaarheid

Wat is de klant zonder Google? Tegenwoordig wordt bijna alles online besteld: van goederen tot diensten. Investeren in een goed functionerende website is een must. Een basic website laten ontwikkelen hoeft geen vermogen te kosten.

De ontwikkeling van een eenvoudige website met hierin een introductiepagina (de homepagina), een contactpagina en enkele specialiteiten pagina’s kan meestal voor een aantrekkelijke prijs gerealiseerd worden. Heb je een webwinkel nodig? Je kunt ‘m zelf maken. Bij programma’s als ‘Mijnwebwinkel’ maak jij je eigen webwinkel. Je betaalt middels een maandabonnement. Verwacht geen high tech webwinkel op maat echter. Desalniettemin kun je direct aan de slag.

Staat je website eenmaal online, vraag dan aan andere websitehouders of zij een verwijzing (een link) naar je website willen opnemen op hun website. Veel verschillende links helpen jouw website beter gevonden te worden online.

Tip 2: Buitenreclame

Je hoeft geen eigen pand te hebben om toch aan buitenreclame te denken. Daar waar veel passanten langskomen kan opvallende buitenreclame bijzonder de aandacht trekken. Denk aan reclame aan de gevel, spanborden aan hekwerken of masten, reclameborden bij sportverenigingen of jouw affiche op een reclamezuil. Breng je boodschap kort en bondig: bedrijfsnaam, jouw dienst en je website-adres in duidelijke letters is precies goed. Om de buitenreclame in werking te zetten benader je een reclamebureau of een drukkerij.

Tip 3: Autoreclame

Autoreclame kan behoorlijk effectief zijn, vooral wanneer je veel op de weg bent. Zorg dat op de zijkanten en de achterkant van je personenauto duidelijk de vermelding van je bedrijfsnaam, jouw dienst(en) en het website-adres vermeld staat.

Rijd je in een eigen bestelbus, dan kun je vanzelfsprekend opvallender te werk gaan. In dat geval voer je de huisstijl van je bedrijf door op de bestelbus. Dit alles in overleg met het reclamebureau die de opdracht van belettering voor je uitvoert.

De belettering van autoreclame kan meestal relatief voordelig uitgevoerd worden, tenzij je voor carwrapping kiest. Het laten wrappen van je auto is namelijk vakwerk en kost veel tijd en folie. Het beplakken van je auto wordt daarbij ook op professionele basis door het reclamebureau uitgevoerd.

Tot slot

Je bedrijf professioneel onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep kan op tal van manieren. Je doet er verstandig aan zowel offline als online jouw positie te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *