Stappenplan zo start je een webshop

Stappenplan: zo start je een webshop

Wanneer je een webshop gaat beginnen zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Als je hier nog niet zo thuis in bent, kan het al snel overweldigend zijn. Daarom is er hier een stappenplan waarin je overzichtelijk kan zien wat er moet gebeuren.

 

Een unieke naam voor je webshop bedenken

Wanneer je een webshop wilt beginnen, is het eerste wat je daarvoor gaat doen een naam verzinnen. Ga niet voor een te lange naam. Hij moet namelijk goed blijven hangen bij mogelijke klanten. Wanneer je de naam hebt bedacht, moet je ook een domeinnaam aanmaken. Soms kan het zijn dat deze al in gebruik is, een oplossing daarvoor zou een andere extensie zijn. Meestal wordt .nl of .com gebruikt, maar je zou ook kunnen gaan voor bijvoorbeeld .art.

De soort producten die je gaat verkopen

De producten die je gaat verkopen op je webshop zijn het belangrijkst. Wanneer het een product is wat al veel wordt aangeboden op de markt, zal je goed moeten kijken naar wat je concurrenten doen. Je moet niet veel duurder worden als de concurrent, want dan zal niemand iets bij jou kopen. Wanneer je juist een nieuw product aanbiedt, is het belangrijk om te laten weten wat het nou precies is en hoe het werkt. Een uniek product zou een groot succes kunnen worden. Om de kans hiervan te vergroten is het verstandig om eerst uit te zoeken of er voldoende vraag is naar het product. Ook is het van belang dat je product bij de juiste doelgroep terecht komt. Hiervoor zou je kunnen zorgen door middel van reclame.

Kies de juiste software

Om een webshop goed te starten heb je een goede software voor nodig. Je wilt dat je webshop goed loopt en goede software is hiervoor onmisbaar. De gebruikers willen niet lang wachten, zij willen graag direct zien wat ze kunnen kopen. Aan de server die jij gekozen hebt, kun je een webshop hosting koppelen. Je zou kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Magento hosting of akeneo hosting. Door dit te doen hoef jij jezelf niet bezig te houden met hoe je webshop technisch in elkaar zit.  Magento hosting beschermt je webshop voor bijvoorbeeld kwaadaardige bots. Akeneo hosting kun je in combinatie gebruiken met Magento hosting. Akeneo hosting zorgt voor extra gemak. Zo wordt alles op één plek beheert en dat scheelt veel tijd.

 

Het ontwerpen van je webshop

Na het kiezen van de juiste software kan het leuke werk beginnen. Je kan gaan ontwerpen voor je webshop. Zorg dat de uitstraling van jouw webshop past bij de doelgroep. Wanneer je kleding gaat verkopen voor uitsluitend vrouwen, kan het slim zijn om de webshop een wat vrouwelijker vorm te geven. Wanneer je juist een webshop begint voor mannelijke producten is het bijvoorbeeld niet verstandig om hier gebruik te maken van roze kleuren.

 

Zakelijke punten om over na te denken

Wanneer je een webshop begint zijn er ook zakelijke punten waar je je mee bezig moet houden. Zo moet je een zakelijke rekening open, dit voorkomt onduidelijkheid tussen werk en privé. Verzekeringen zijn ook belangrijke zaken die je niet moet overslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *