waar je aan moet denken bij het kopen van een huis

Waar moet je aan denken bij het kopen van een huis

Als je een huis gaat kopen, zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten. Wanneer je deze dingen toch vergeet, zul je achteraf erg balen dat je er niet aan hebt gedacht. Hierom staan er een aantal punten in dit artikel uitgewerkt. De kans dat je deze dingen nog vergeet, is na het lezen van dit artikel al een stuk kleiner.

Je huidige woning moet ook verkocht worden

Wanneer je van plan bent om een nieuwe woning te kopen, is het ook van belang dat je huidige woning verkocht wordt. Tenminste, wanneer je voor beide woningen een hypotheek nodig hebt. Als jij je huis wilt verkopen, is het belangrijk dat je de waarde van je woning vast laat stellen. Ben je er nog niet helemaal uit of je wel echt wilt verhuizen en vind je het onnodig om een waardebepaling vast te laten stellen door een makelaar en taxateur? Dan kun je via de kadastrale kaart wellicht een kleine indicatie krijgen van de huidige waarde van je woning. Met deze indicatie kun je misschien ook bepalen of de rekensom van je maximale hypotheek correct is. Het is ook helemaal niet vreemd dat je direct een makelaar en taxateur inschakelt, het is namelijk niet niets om je huis direct te koop te zetten. Bij twijfel wordt het verkopen van je woning ook afgeraden. Het is de bedoeling dat jij je woning pas te koop aanbied als je honderd procent zeker weet dat je wilt verhuizen.

Bijkomende kosten naast de verhuiskosten

Het eerste punt dat je niet moet vergeten bij een verhuizing is iets wat erg voor de hand liggend is. Het is namelijk belangrijk dat er rekening mee houd dat je naast de kosten van de verhuizing nog een aantal andere kosten hebt waar je mogelijk mee te maken krijgt. Twee snelle voorbeelden hiervan zijn transportkosten en de kosten van nieuwe meubels. Als je gaat verhuizen moeten er natuurlijk een aantal spullen van je oude woning naar je nieuwe woning. Dit kun je zelf doen, of dit kun je laten doen door een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf is vaak een fijne optie om jezelf een beetje te verlossen, want bij een verhuizing komen natuurlijk een hoop dingen kijken. Op het moment dat een verhuisbedrijf het transport van je spullen verzorgd is dit voor veel mensen heel fijn, dit wordt vaak als een flinke verlossing gezien. Dit kost uiteraard wel geld. De prijs van de transportkosten hangen af van het aantal spullen en de afstand van je oude naar je nieuwe huis.

Het inrichten van je nieuwe huis

Een leuk ding om te doen als bent verhuisd naar een ander huis is het opnieuw inrichten van je woonkamer. Je kunt de woning geheel naar je eigen stijl inrichten en eventueel nieuwe meubels aanschaffen. Ook de slaapkamers moet vaak ingericht worden, misschien een leuk moment voor een nieuwe kast of een nieuw bed. Dit zijn allemaal dingen die wel een hoop geld gaan kosten maar dan zul je uiteindelijk wel erg blij zijn met het eindresultaat van je nieuwe huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *