Waar moet je op letten bij een tweedehands auto kopen?

Als je van plan bent om een tweedehands auto te kopen, zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten om het in een geslaagde aankoop te laten eindigen. Het is van belang om je aan deze noodzakelijke punten te houden indien je zeker wilt zijn of het een goede auto is. In dit artikel worden een aantal noodzakelijke punten behandeld die je kunt ondernemen om de auto goed na te kijken.

De auto controleren door middel van het kenteken

Om te beginnen is het handig om een kentekencheck uit te voeren. Aan de hand van een kentekencheck kun je nakijken of het voertuig bezit over het juiste kenteken. Daarnaast kun je met een kentekencheck het bouwjaar van het voertuig en de dagwaarde achterhalen. Op het moment dat de verkoper van de auto over een van deze onderwerpen liegt, is het verstandig om af te haken. Op het moment dat je een gestolen voertuig koopt ben jij ook strafbaar, je doet op dat moment namelijk aan heling. De dagwaarde van de auto is ook een indicatie voor de waarde van het voertuig. Wel is het belangrijk dat je weet dat dit enkel een indicatie is, want bij een kentekencheck nemen ze de kilometerstand van het voertuig niet mee.

Andere manieren om het voertuig te laten controleren

Er zijn een hoop andere stappen die je kunt ondernemen om het voertuig goed te laten controleren. Je kunt de auto bijvoorbeeld naar een hobbyist brengen. Hij of zij kan het voertuig mogelijk goed nakijken om eventuele mankementen te ontdekken. Ook kun je de auto naar een autogarage brengen. Echter, in veel gevallen zullen zij een aardig tarief rekenen om de auto te na te kijken en waar mogelijk te repareren. In dit geval heb je vaak wel een garantie van de autogarage op de gerepareerde onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *