Waarom moet jij je tong soms schoonmaken

Waarom moet jij je tong soms schoonmaken?

De lichamelijke verzorging is om verschillende redenen noodzakelijk. Allereerst voorkom je daarmee infecties en allerlei narigheden. Een andere reden om je goed te verzorgen, is omdat je dan beter voor de dag komt. Een onderdeel van de lichamelijke verzorging is het schoonmaken van de tong. Voor sommigen is dit de normaalste zaak van de wereld, terwijl anderen er nog nooit van gehoord hebben. In dit artikel leggen we uit waarom het verstandig is om je tong schoon te maken.

 

Op de tong zijn erg veel bacteriën aanwezig

 

De meeste mensen poetsen twee keer per dag de tanden om ervoor te zorgen dat de bacteriën geen problemen veroorzaken. Hetgeen wat men hier meestal bij vergeet is dat de bacteriën niet volledig uit de mond verdwijnen tijdens het tandenpoetsen. Na verloop van tijd hoopt er zich namelijk een grote hoeveelheid bacteriën op in je mond. Een plek waar erg veel bacteriën kunnen gaan zitten is de tong. Dit lijkt in eerste instantie niet erg, maar kan toch wel zeer vervelend zijn. Zo kan het je onder andere ziek maken en zorgen voor nare infecties. Om dit te voorkomen is je tong schoonmaken noodzakelijk. 

 

Een slechte adem

 

Redelijk veel mensen hebben last van een slechte adem. Vaak wordt er gedacht dat dit komt door het niet goed poetsen van de tanden. Hierdoor gaat de desbetreffende persoon nog vaker en langer zijn tanden poetsen. Tot zijn verbazing blijkt het niet te werken en ontstaat er alsnog een nare geur. De nare geur die ontstaat, heeft meestal te maken met dat de tong niet goed gereinigd wordt. Als je dus van een vieze adem geur af wilt komen, dan is het slim om ook regelmatig je tong te goed schoon te maken. Dit kun je doen met een tandenborstel, maar daarnaast zijn er ook andere middelen die je in kunt zetten. Mondwater kan bijvoorbeeld bijdragen aan een schonere tong. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *