Wat doet een schoonheidsspecialist allemaal?

Een schoonheidsspecialiste is een professional die expert is in de verzorging en behandeling van de huid. Met name voor het gezicht bezoeken veel mensen een schoonheidsspecialiste. Een typische afspraak zal het reinigen van het gezicht zijn, gevolgd door een gezichtsmasker of een peeling. Daarnaast zal er ook een massage gegeven worden en eventuele ongewenste haren verwijderd worden. Natuurlijk heeft elke schoonheidsspecialist een eigen routine en aanbod voor de klanten. Ben je geïnteresseerd in een schoonheidsspecialist opleiding Gent? Dan heb je ruime keuze aan behandelingen die je kan uitvoeren.    

De behandelingen voor het gezicht

Elke schoonheidsspecialist kan een eigen behandeling samenstellen voor de klant. Het is natuurlijk erg belangrijk dat het goed is afgestemd op de huid die behandeld gaat worden. Een droge huid heeft bijvoorbeeld andere behoeftes dan een vette huid. Bij de schoonheidsspecialist opleiding Hasselt leer je alles over de verschillende huidtypes en hoe je die kunt aanpakken. De volgende punten zal je echter bij ongeveer alle klanten afhandelen: 

  • reinigen met een geschikte zeep, eventueel met een borsteltje voor het gezicht
  • een scrub of peeling voor het gezicht
  • een stoombadje
  • wenkbrauwen epileren en mee-eters verwijderen
  • een gezichtsmasker 
  • massage van het gezicht en de schouders
  • het aanbrengen van een geschikte moisturizer

Als de klant een behandeling niet wilt ondergaan, kan die natuurlijk gemakkelijk overgeslagen worden. Ook kan iets extra’s er meteen bij gedaan worden, zoals het aanbrengen van make-up aan het einde van de sessie. 

Meer specialisatie in sommige gevallen

Naast de standaard behandelingen die een schoonheidsspecialiste kan uitvoeren, heb je ook klinieken die nog meer aanbieden. Voor deze behandelingen moet je natuurlijk wel nog meer uren voor het studeren overhebben. Werken met injecties, zoals botox en fillers, is niet voor iedereen weggelegd. Hier moet je extra certificaten en cursussen voor volgen, maar je hebt dan wel echt alles in huis om een veelzijdige schoonheidsspecialist te worden. Dit geldt ook voor het uitvoeren van laserontharingen, op het gezicht en elders op het lichaam. 

Het herkennen van problemen

Een schoonheidsspecialiste is overigens niet alleen goed voor het verzorgen en behandelen van de huid. Je wordt ook getraind om oneffenheden en problemen te herkennen. Verdachte moedervlekken moet je er zo uit kunnen halen. Het is namelijk erg belangrijk dat die zo snel mogelijk bekeken worden door een huisarts of dermatoloog. De meeste mensen weten niet waar ze op moeten letten, of de vlekjes zitten op een plek die moeilijk bekeken kan worden. Als schoonheidsspecialist heb je een veel beter zicht op het gehele hoofd, maar bijvoorbeeld ook de nek. 

Andere problemen, zoals erge acne of veel schilfers door droogte, leer jij als schoonheidsspecialist ook mee helpen. Zolang de aandoening geen medicatie vereist kan het door jou behandeld worden. Zo niet, dan stuur je de persoon door naar de huisarts. Maar voor acne en een droge huid heb je natuurlijk de juiste producten in huis om de klant te helpen. 

Kennis over welke producten geschikt zijn

Tijdens je opleiding leer je natuurlijk ook wat je wel en niet op je gezicht moet smeren. Je leert een ingrediëntenlijst lezen en uitvogelen of het voor een droge of vette huid geschikt is. Als een klant dus bij jou komt met vragen over huidproblemen, kan je de klant helpen om in het vervolg ook goede producten uit te kiezen. De producten die jij hebt gebruikt voor de behandeling zijn natuurlijk ook geschikt voor dat huidtype.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *