Wat is een 24/7 economie?

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de betekenis van 24/7 economie. De kans is groot dat je ooit al eens van deze term hebt gehoord, maar dat je nog niet exact weet wat deze term nou eigenlijk betekent. Heb jij nog nooit van deze term gehoord of vraag je jezelf af wat deze term betekent? Dan kun je de volgende informatie goed gebruiken.

De betekenis van het term 24/7 economie

De 24/7 economie is letterlijk het 24/7 open zijn van een bedrijf. Dit betekent dat de bedrijvigheid in de nacht en in het weekend gewoon doorgaan. Het zijn niet enkel bedrijven die aan 24/7 economie kunnen doen. Het openbaar vervoer is namelijk ook een vorm van 24/7 economie. De continuïteit in het open zijn van bedrijven of organisaties maken 24/7 economie. Er zijn niet veel bedrijven die hiermee te maken hebben, maar wereldwijde bedrijven zullen dit wel ervaren omdat er veel tijdsverschil is op de wereld.

Een aantal voordelen van 24/7 economie

Er zijn een hoop voordelen verbonden aan 24/7 economie. Allereerst zal er een toename aan de arbeidsproductiviteit plaatsvinden. Om dit te creëren is het wel van belang dat er tijdig wordt gewisseld van personeel. Indien er personeel is dat te lang werkt zal de arbeidsproductiviteit juist dalen. Naast de toename van de arbeidsproductiviteit zal de productie ook toenemen. Je kunt zelf ook nagaan dat een machine meer produceert als het langer aanstaat, dit is ook een groot voordeel. Verder zullen er minder werklozen mensen op de wereld zijn dankzij 24/7 bedrijven. Om 24 uur open te zijn is meer personeel aanzienlijk noodzakelijk om de werkzaamheden zolang uit te blijven voeren. Ook is 24/7 economie goed om je concurrentie te bestrijden. Doordat je altijd open bent zullen klanten op sommige momenten niet veel andere opties hebben waar ze uit kunnen kiezen. Daarnaast zal een 24/7 bedrijf beter bekend staan ten opzichte van een bedrijf dat niet aan 24/7 economie doet. Een ander voordeel van een 24/7 economie is dat werkzaamheden hierdoor eerder klaar zullen zijn. Indien een bouwbedrijf de hele nacht doorgaat zal de bouw van wat dan ook een stuk sneller af zijn. Tot slot is het zo dat dit een erg groot pluspunt is voor klanten. Op het moment dat een klant in de nacht nog geholpen dan worden zal hij of zij dit als erg fijn ervaren. Bij de meeste bedrijven is dit namelijk niet mogelijk.

Een aantal nadelen van 24/7 economie

Naast een hoop voordelen, zijn er helaas ook een aantal nadelen die verbonden aan een 24/7 economie. Om te beginnen zijn de lonen erg duur voor de werkgever. De tarieven die bedrijven of organisaties in de nacht moeten betalen voor werknemers zijn in de meeste gevallen een stuk hoger dan enkels overdag. Daarnaast zijn er bepaalde sectoren waar de zondag dubbel betaald is, dit kost dus een hoop geld voor de werkgever. Daarnaast wordt het sociale leven van werknemers binnen het bedrijf aangetast. Dit komt door onregelmatige of flexibele werktijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *