Zo kies je het juiste sanitair

Misschien wel de belangrijkste ruimte in je huis om goed in te richten is de badkamer. Deze kamer ga je namelijk hartstikke veel tijd in spenderen. Je start daar de dag en komt er ook voor relaxatie en ontspanning. Maar hoe zorg je ervoor dat de badkamer perfect bij jouw wensen past? Voor wat extra inspiratie badkamer kan je natuurlijk eerst het internet raadplegen. Houd je bijvoorbeeld meer van een strakke witte look, of heb je graag een industriële betonlook in huis? Welke smaak je ook hebt, de perfecte badkamer zit op je te wachten.

Begin bij de inrichting

Natuurlijk begin je met de indeling van de badkamer. Waar komt het toilet? En tegen welke muur komt de badkamer douche? Het is belangrijk te kijken naar de locatie van de ramen en de deur. Heb je een raam aan de straatkant zitten? Dan is het wellicht een goed idee om de douche er niet direct voor te zetten. Natuurlijk kun je het raam opaak maken, maar het zal je verbazen hoeveel je er dan nog doorheen kunt zien!

Nu kun je gaan kijken naar de verdere inrichting van je badkamer. Je kunt een hoop personaliseren! Namelijk:

    • kastjes
    • kranen
    • douche en bad
    • toilet

Welke kasten ga je kiezen?

Zodra je weet waar je alles een plekje gaat geven, kan je gaan nadenken over de verdere look. Als je kastjes wilt onder de wastafels, van welk materiaal ga je die maken? Je kunt ervoor kiezen om een contrasterende kleur te kiezen. Heb je bijvoorbeeld witte muren gekozen? Dan kan je de kastjes juist een levendige kleur geven. Wil je echter een strakke look in één kleur? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

De juiste kraantjes

In de badkamer staat water centraal. De douche, het toilet en de wastafels maken hier allemaal gebruik van. Je hebt dan ook ontzettend veel keus uit kranen voor elke gelegenheid. Van de positie op de wastafel of het uit de muur laten komen, tot alle kleuren en materialen die je maar kan verzinnen. In de douche wordt vaak een thermostaatkraan geïnstalleerd. Deze kan je dus heel precies op de gewenste temperatuur instellen als je eronder gaat staan. Vaak geldt dit ook voor de kraan bij de wastafel in de badkamer. Maar voor kraantjes in het toilet zit het vaak anders. Die zijn doorgaans alleen op koud water aangesloten.

Liever een douche of een bad?

De één houdt van lekker relaxed in bad gaan, de ander springt liever snel onder de douche. Waar je ook van houdt, je zal alsnog keuzes moeten maken. Bij een bad kun je kiezen uit de vorm van de kuip en de kranen. En douchecabines zijn er ook in allerlei vormen en kleuren. Glazen deuren geven echter wel een mooie open look. Het kan de ruimte zelfs iets groter doen lijken. Je kunt natuurlijk ook een bad en douche combineren door een badkuip aan te schaffen en er boven een douchekop te installeren. Dit kan veel ruimte besparen.

De troon in huis

Het toilet verdient ook wat aandacht. Hierbij heb je de keuze uit de vorm van de pot en de installatie van het waterreservoir. Het reservoir kan je namelijk in zicht houden, maar ook in de muur verwerken en alleen de knop voor het doortrekken laten zien. De vorm van de pot ligt aan persoonlijke smaak. Zo kan je kiezen uit hangende of staande toiletten. Wat ook leuk is om te personaliseren, is de toiletbril! Kies er dan wel eentje die voor jouw toiletpot gemaakt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *